Kwaśnica Lwowska Wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica Lwowska Wegetariańska

Autor: edzia1303

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby i fasole zamaczasz dzień wcześniej. Po czym gotujemy je do miękkości. Kapustę gotujemy w bulionie razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu, odcedzamy kapustę i warzywa, a do bulionu dodajemy grzyby i fasole. Przyprawiamy do smaku. Im kwaśniejsza zupa - tym lepsza!

Krok 2

PS. Pozostała kapusta jest idealna do bigosu :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej