Kwaśnica Lwowska Wegetariańska

Autor: edzia1303

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby i fasole zamaczasz dzień wcześniej. Po czym gotujemy je do miękkości. Kapustę gotujemy w bulionie razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu, odcedzamy kapustę i warzywa, a do bulionu dodajemy grzyby i fasole. Przyprawiamy do smaku. Im kwaśniejsza zupa - tym lepsza!

Krok 2

PS. Pozostała kapusta jest idealna do bigosu :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
19 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej