Kwaśnica Lwowska Wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kwaśnica Lwowska Wegetariańska

Autor: edzia1303

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby i fasole zamaczasz dzień wcześniej. Po czym gotujemy je do miękkości. Kapustę gotujemy w bulionie razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu, odcedzamy kapustę i warzywa, a do bulionu dodajemy grzyby i fasole. Przyprawiamy do smaku. Im kwaśniejsza zupa - tym lepsza!

Krok 2

PS. Pozostała kapusta jest idealna do bigosu :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej