
Składniki
50 gramów
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby i fasole zamaczasz dzień wcześniej. Po czym gotujemy je do miękkości. Kapustę gotujemy w bulionie razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu, odcedzamy kapustę i warzywa, a do bulionu dodajemy grzyby i fasole. Przyprawiamy do smaku. Im kwaśniejsza zupa - tym lepsza!
Krok 2
PS. Pozostała kapusta jest idealna do bigosu :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej