Kwaśnica Lwowska Wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica Lwowska Wegetariańska

Autor: edzia1303

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby i fasole zamaczasz dzień wcześniej. Po czym gotujemy je do miękkości. Kapustę gotujemy w bulionie razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu, odcedzamy kapustę i warzywa, a do bulionu dodajemy grzyby i fasole. Przyprawiamy do smaku. Im kwaśniejsza zupa - tym lepsza!

Krok 2

PS. Pozostała kapusta jest idealna do bigosu :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica Lwowska Wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej