Prosta zapiekanka z Hajfy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zapiekanka z Hajfy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

null szczypt

2 łyżki

300 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj. Składniki wymieszaj i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż ryż, cebulę z mięsem, pomidory i posyp solą i gałka muszkatołową.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej