
Składniki
2 sztuki
null
null
300 gramów
null
null szczypt
2 łyżki
300 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Mięso pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj. Składniki wymieszaj i usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż ryż, cebulę z mięsem, pomidory i posyp solą i gałka muszkatołową.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej