Prosta zapiekanka z Hajfy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zapiekanka z Hajfy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

null szczypt

2 łyżki

300 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj. Składniki wymieszaj i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż ryż, cebulę z mięsem, pomidory i posyp solą i gałka muszkatołową.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zapiekanka z Hajfy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej