
Składniki
20 sztuk
3 sztuki
400 gramów
4 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka mocno odciskamy z zalewy i łączymy z serem, przeciśniętym czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką, rozkruszonymi kosteczkami (pietruszka i czosnek) solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 2
Powstałą masą nadziewamy rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Śmietankę łączymy ze startym na dużych oczkach serem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem zalewamy makaron.
Krok 4
Cannelloni wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 40 minut (tylko ostatnie 15 minut bez przykrycia alby ser nie spiekł się zbyt mocno a makaron nie wysechł).

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej