Cannelloni z tuńczykiem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

3 sztuki

400 gramów

4 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka mocno odciskamy z zalewy i łączymy z serem, przeciśniętym czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką, rozkruszonymi kosteczkami (pietruszka i czosnek) solimy i pieprzymy do smaku.

Krok 2

Powstałą masą nadziewamy rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Śmietankę łączymy ze startym na dużych oczkach serem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem zalewamy makaron.

Krok 4

Cannelloni wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 40 minut (tylko ostatnie 15 minut bez przykrycia alby ser nie spiekł się zbyt mocno a makaron nie wysechł).

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej