Cannelloni z tuńczykiem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

3 sztuki

400 gramów

4 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka mocno odciskamy z zalewy i łączymy z serem, przeciśniętym czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką, rozkruszonymi kosteczkami (pietruszka i czosnek) solimy i pieprzymy do smaku.

Krok 2

Powstałą masą nadziewamy rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Śmietankę łączymy ze startym na dużych oczkach serem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem zalewamy makaron.

Krok 4

Cannelloni wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 40 minut (tylko ostatnie 15 minut bez przykrycia alby ser nie spiekł się zbyt mocno a makaron nie wysechł).

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z tuńczykiem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej