
Składniki
20 sztuk
3 sztuki
400 gramów
4 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka mocno odciskamy z zalewy i łączymy z serem, przeciśniętym czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką, rozkruszonymi kosteczkami (pietruszka i czosnek) solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 2
Powstałą masą nadziewamy rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Śmietankę łączymy ze startym na dużych oczkach serem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem zalewamy makaron.
Krok 4
Cannelloni wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 40 minut (tylko ostatnie 15 minut bez przykrycia alby ser nie spiekł się zbyt mocno a makaron nie wysechł).

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej