
Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, posiekaj drobno czosnek i czerwoną paprykę. Podsmaż aż wszystko się zrumieni.
Krok 2
Po kilku minutach dodaj mięso.
Krok 3
W tym czasie na osobnej patelni podsmaż szpinak. Ugotuj makaron.
Krok 4
Gdy szpinak będzie już gotowy, dodaj go wraz z pomidorami do mięsa. Smaż na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.
Krok 5
Gdy masa będzie stawała się gęsta, przypraw do smaku, wedle uznania. Gotową masą nadziewaj podgotowany makaron.
Krok 6
Do naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek śmietany, aby makaron się nie przypalił i przełóż makaron. Jeśli zostało trochę farszu, rozsmaruj na wierzchu. Całość polej resztąœśmietany i posyp startym serem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej