Cannelloni z farszem mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, posiekaj drobno czosnek i czerwoną paprykę. Podsmaż aż wszystko się zrumieni.

Krok 2

Po kilku minutach dodaj mięso.

Krok 3

W tym czasie na osobnej patelni podsmaż szpinak. Ugotuj makaron.

Krok 4

Gdy szpinak będzie już gotowy, dodaj go wraz z pomidorami do mięsa. Smaż na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Gdy masa będzie stawała się gęsta, przypraw do smaku, wedle uznania. Gotową masą nadziewaj podgotowany makaron.

Krok 6

Do naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek śmietany, aby makaron się nie przypalił i przełóż makaron. Jeśli zostało trochę farszu, rozsmaruj na wierzchu. Całość polej resztąœśmietany i posyp startym serem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
248 osób ogląda przepis:
Sos do kebaba, pikantny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej