
Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, posiekaj drobno czosnek i czerwoną paprykę. Podsmaż aż wszystko się zrumieni.
Krok 2
Po kilku minutach dodaj mięso.
Krok 3
W tym czasie na osobnej patelni podsmaż szpinak. Ugotuj makaron.
Krok 4
Gdy szpinak będzie już gotowy, dodaj go wraz z pomidorami do mięsa. Smaż na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.
Krok 5
Gdy masa będzie stawała się gęsta, przypraw do smaku, wedle uznania. Gotową masą nadziewaj podgotowany makaron.
Krok 6
Do naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek śmietany, aby makaron się nie przypalił i przełóż makaron. Jeśli zostało trochę farszu, rozsmaruj na wierzchu. Całość polej resztąœśmietany i posyp startym serem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























