Cannelloni z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, posiekaj drobno czosnek i czerwoną paprykę. Podsmaż aż wszystko się zrumieni.

Krok 2

Po kilku minutach dodaj mięso.

Krok 3

W tym czasie na osobnej patelni podsmaż szpinak. Ugotuj makaron.

Krok 4

Gdy szpinak będzie już gotowy, dodaj go wraz z pomidorami do mięsa. Smaż na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Gdy masa będzie stawała się gęsta, przypraw do smaku, wedle uznania. Gotową masą nadziewaj podgotowany makaron.

Krok 6

Do naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek śmietany, aby makaron się nie przypalił i przełóż makaron. Jeśli zostało trochę farszu, rozsmaruj na wierzchu. Całość polej resztąœśmietany i posyp startym serem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej