Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, posiekaj drobno czosnek i czerwoną paprykę. Podsmaż aż wszystko się zrumieni.
Krok 2
Po kilku minutach dodaj mięso.
Krok 3
W tym czasie na osobnej patelni podsmaż szpinak. Ugotuj makaron.
Krok 4
Gdy szpinak będzie już gotowy, dodaj go wraz z pomidorami do mięsa. Smaż na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.
Krok 5
Gdy masa będzie stawała się gęsta, przypraw do smaku, wedle uznania. Gotową masą nadziewaj podgotowany makaron.
Krok 6
Do naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek śmietany, aby makaron się nie przypalił i przełóż makaron. Jeśli zostało trochę farszu, rozsmaruj na wierzchu. Całość polej resztąśmietany i posyp startym serem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej