Składniki
1 łyżka
4 sztuki
null
2 łyżki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
null
null
0.5 pęczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
null
1 łyżka
0.5 szklanki
700 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój i zmiel.
Krok 2
Świeże zioła posiekaj i dodaj do masy rybnej razem z bułką tartą i parmezanem, wymieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Krok 3
Cannelloni gotuj 3 minuty w dużej ilości osolonej wody.
Krok 4
Nadziewaj masą rybną i układaj w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Obrane pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 6
Na rozgrzaną oliwę wrzuć pomidory i czosnek, duś 2 minuty, dolej śmietanę, dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj 4 minuty.
Krok 7
Gorącym sosem polej cannelloni i posyp serem. Zapiekaj 40 minut w 200 stopniach.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej