Składniki
1 łyżka
4 sztuki
null
2 łyżki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
null
null
0.5 pęczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
null
1 łyżka
0.5 szklanki
700 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój i zmiel.
Krok 2
Świeże zioła posiekaj i dodaj do masy rybnej razem z bułką tartą i parmezanem, wymieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Krok 3
Cannelloni gotuj 3 minuty w dużej ilości osolonej wody.
Krok 4
Nadziewaj masą rybną i układaj w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Obrane pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 6
Na rozgrzaną oliwę wrzuć pomidory i czosnek, duś 2 minuty, dolej śmietanę, dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj 4 minuty.
Krok 7
Gorącym sosem polej cannelloni i posyp serem. Zapiekaj 40 minut w 200 stopniach.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej