Cannelloni z nadzieniem z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z nadzieniem z dorsza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

18 sztuk

700 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

null

100 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

null

null

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój i zmiel.

Krok 2

Świeże zioła posiekaj i dodaj do masy rybnej razem z bułką tartą i parmezanem, wymieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.

Krok 3

Cannelloni gotuj 3 minuty w dużej ilości osolonej wody.

Krok 4

Nadziewaj masą rybną i układaj w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Obrane pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 6

Na rozgrzaną oliwę wrzuć pomidory i czosnek, duś 2 minuty, dolej śmietanę, dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj 4 minuty.

Krok 7

Gorącym sosem polej cannelloni i posyp serem. Zapiekaj 40 minut w 200 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej