Cannelloni z nadzieniem z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z nadzieniem z dorsza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

null

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

null

null

0.5 pęczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

null

1 łyżka

0.5 szklanki

700 gramów

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój i zmiel.

Krok 2

Świeże zioła posiekaj i dodaj do masy rybnej razem z bułką tartą i parmezanem, wymieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.

Krok 3

Cannelloni gotuj 3 minuty w dużej ilości osolonej wody.

Krok 4

Nadziewaj masą rybną i układaj w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Obrane pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 6

Na rozgrzaną oliwę wrzuć pomidory i czosnek, duś 2 minuty, dolej śmietanę, dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj 4 minuty.

Krok 7

Gorącym sosem polej cannelloni i posyp serem. Zapiekaj 40 minut w 200 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z nadzieniem z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej