
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
null
2 łyżki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
null
null
0.5 pęczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
null
1 łyżka
0.5 szklanki
700 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój i zmiel.
Krok 2
Świeże zioła posiekaj i dodaj do masy rybnej razem z bułką tartą i parmezanem, wymieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Krok 3
Cannelloni gotuj 3 minuty w dużej ilości osolonej wody.
Krok 4
Nadziewaj masą rybną i układaj w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Obrane pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 6
Na rozgrzaną oliwę wrzuć pomidory i czosnek, duś 2 minuty, dolej śmietanę, dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj 4 minuty.
Krok 7
Gorącym sosem polej cannelloni i posyp serem. Zapiekaj 40 minut w 200 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej