Makaron z tuńczykiem i pomidorami
oraz kukurydzą
łatwe
185 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
300 gramów
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 3
Następnie dodaj do sosu odcedzoną kukurydzę, pomidory pokrojone w kostkę i całość zagotuj.
Krok 4
Odcedzony makaron przełóż do sosu. Dodaj tuńczyka z puszki. Wszystko wymieszaj i gorące natychmiast podawaj. Na końcu posyp potrawę startym serem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
Masz ochotę na włoskie inspiracje w kuchni? Wypróbuj danie z makaronem cellentani z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorami. Cellentani to skręcone rurki makaronowe, które bardzo dobrze smakują z gęstymi sosami i dzięki swojemu oryginalnemu kształtowi ładnie wyglądają na talerzu. Połączenie popularnej ryby z warzywami daje wyrazisty, delikatnie wędzony smak przełamany słodyczą kukurydzy oraz pomidorów. Przygotowany sos wymieszany z makaronem wypełnia częściowo rurki w środku, a smak całości podkreśla starty ser cheddar, którym posypana jest potrawa. Można go zamienić na parmezan lub np. nieco bardziej miękki ser salami. Makaron z tuńczykiem sprawdzi się jako lunch i obiad. Możesz go ozdobić listkami bazylii i pomidorami malinowymi pokrojonymi w ćwiartki albo kilkoma czarnymi oliwkami i natką pietruszki. Proponowany w przepisie sos bardzo dobrze smakuje również z innymi rodzajami makaronu, więc możesz go podać ze świderkami, penne lub małymi muszlami. Przygotuj go, spróbuj i przekonaj się, czy stanie się stałą pozycją w Twoim menu!