Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

574 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

75 gramów

75 gramów

350 gramów

350 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone, a gdy będzie już suche, dodaj warzywa: cebulę pokrojoną w julienne oraz pora, cukinię i marchewkę pokrojone w paseczki. Całość smaż, aż warzywa lekko się zarumienią. Wtedy dodaj pastę pomidorową, 150 ml wody z gotowania makaronu oraz zawartość Knorr Naturalnie Smaczne, który pomoże uzyskać doskonały smak i pożądaną konsystencję sosu.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj ok. 3 minut, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z serem, posypane natką pietruszki. Jedna porcja tego dania dostarcza ponad 110 g warzyw. Każdego dnia powinniśmy zjadać co najmniej 400 g warzyw i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej