Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
łatwe
764 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
75 gramów
75 gramów
75 gramów
350 gramów
350 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według zaleceń producenta.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone, a gdy będzie już suche, dodaj warzywa: cebulę pokrojoną w julienne oraz pora, cukinię i marchewkę pokrojone w paseczki. Całość smaż, aż warzywa lekko się zarumienią. Wtedy dodaj pastę pomidorową, 150 ml wody z gotowania makaronu oraz zawartość Knorr Naturalnie Smaczne, który pomoże uzyskać doskonały smak i pożądaną konsystencję sosu.
Krok 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj ok. 3 minut, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.

Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z serem, posypane natką pietruszki. Jedna porcja tego dania dostarcza ponad 110 g warzyw. Każdego dnia powinniśmy zjadać co najmniej 400 g warzyw i owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
Chcesz przenieść się smakiem do słonecznej Italii? Dobrze się składa, ponieważ przygotowaliśmy wyjątkowo smaczną recepturę na klasyczny makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, któremu nikt się nie oprze. Zapoznaj się z listą składników, zobacz na nasze wskazówki i do dzieła. Powodzenia!
Dla kogo?
Jeżeli lubisz włoską kuchnię, to makaron z mięsem mielonym i sosem będzie doskonałym urozmaiceniem Twojego codziennego menu. Na dodatek przygotujesz go bardzo szybko, ponieważ wystarczy 25 minut. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele!
Na jaką okazję?
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przygotujesz naprawdę szybko, dlatego świetnie sprawdzi się on jako codzienny obiad. Z łatwością zapakujesz go także do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Danie będzie także idealną propozycją na wieczorną kolację z drugą połówką.
Czy wiesz, że?
Na całym świecie istnieje ponad 600 kształtów makaronów! A ile Ty jesteś w stanie wymienić? Do naszej receptury użyj popularnych piórek, które idealnie komponują się z aromatycznym sosem pomidorowym. Ugotuj je al. dente według zaleceń producenta, które znajdziesz na opakowaniu. Takiej potrawie nikt się nie oprze!
Dla urozmaicenia:
Makaron penne z sosem pomidorowym i mięsem mielonym doskonale smakuje z dodatkiem startego parmezanu. Jeżeli jednak nie masz go w swoich zapasach, to sięgnij po inny rodzaj ulubionego żółtego sera. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu.