Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

333 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

373 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

723 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

75 gramów

75 gramów

350 gramów

350 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone, a gdy będzie już suche, dodaj warzywa: cebulę pokrojoną w julienne oraz pora, cukinię i marchewkę pokrojone w paseczki. Całość smaż, aż warzywa lekko się zarumienią. Wtedy dodaj pastę pomidorową, 150 ml wody z gotowania makaronu oraz zawartość Knorr Naturalnie Smaczne, który pomoże uzyskać doskonały smak i pożądaną konsystencję sosu.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj ok. 3 minut, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z serem, posypane natką pietruszki. Jedna porcja tego dania dostarcza ponad 110 g warzyw. Każdego dnia powinniśmy zjadać co najmniej 400 g warzyw i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej