Muszelki z sosem mięsno-warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z sosem mięsno-warzywnym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 litry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 3

Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.

Krok 5

Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarnina w sosie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej