
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 litry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.
Krok 3
Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 6
Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej