Muszelki z sosem mięsno-warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z sosem mięsno-warzywnym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 litry

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 3

Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.

Krok 5

Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej