Muszelki z sosem mięsno-warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z sosem mięsno-warzywnym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 litry

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 3

Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.

Krok 5

Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaszotto z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej