
Składniki
10 dekagramów
2 łyżki
3 łyżeczki
2 opakowania
1 łyżka
1 łyżeczka
2 opakowania
60 gramów
1 sztuka
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Chrupiące Placki ziemniaczane Knorr przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i domieszałam mąkę.
Krok 2
Na małym ogniu roztopiłam masło, krótko (ok.2-3 min) podsmażyłam na nim cukier z imbirem.
Krok 3
Na masło z cukrem i imbirem wrzuciłam marchewkę, obtoczyłam w tłuszczu i zalałam wodą tak, żeby przykryć marchewkę, a następnie gotowałam do odparowania wody.
Krok 4
Masę na placki nabierałam łyżką i zanurzałam we wrzącej wodzie z solą, formując niezbyt duże kluseczki. Gotowałam do wypłynięcia, odcedziłam.
Krok 5
Ugotowane kluseczki przerzuciłam na patelnię krótko przesmażając z posiekaną cebulką i boczkiem.
Krok 6
Marchewkę wymieszałam jeszcze z oregano i podałam razem z gołatami (w tradycji wielkopolskiej gołaty to szare kluseczki z tartych ziemniaków). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej