Gołaty z Imbirową Marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołaty z Imbirową Marchewką

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 opakowania

60 gramów

1 łyżka

3 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

15 dekagramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chrupiące Placki ziemniaczane Knorr przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i domieszałam mąkę.

Krok 2

Na małym ogniu roztopiłam masło, krótko (ok.2-3 min) podsmażyłam na nim cukier z imbirem.

Krok 3

Na masło z cukrem i imbirem wrzuciłam marchewkę, obtoczyłam w tłuszczu i zalałam wodą tak, żeby przykryć marchewkę, a następnie gotowałam do odparowania wody.

Krok 4

Masę na placki nabierałam łyżką i zanurzałam we wrzącej wodzie z solą, formując niezbyt duże kluseczki. Gotowałam do wypłynięcia, odcedziłam.

Krok 5

Ugotowane kluseczki przerzuciłam na patelnię krótko przesmażając z posiekaną cebulką i boczkiem.

Krok 6

Marchewkę wymieszałam jeszcze z oregano i podałam razem z gołatami (w tradycji wielkopolskiej gołaty to szare kluseczki z tartych ziemniaków). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołaty z Imbirową Marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej