
Składniki
10 dekagramów
2 łyżki
3 łyżeczki
2 opakowania
1 łyżka
1 łyżeczka
2 opakowania
60 gramów
1 sztuka
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Chrupiące Placki ziemniaczane Knorr przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i domieszałam mąkę.
Krok 2
Na małym ogniu roztopiłam masło, krótko (ok.2-3 min) podsmażyłam na nim cukier z imbirem.
Krok 3
Na masło z cukrem i imbirem wrzuciłam marchewkę, obtoczyłam w tłuszczu i zalałam wodą tak, żeby przykryć marchewkę, a następnie gotowałam do odparowania wody.
Krok 4
Masę na placki nabierałam łyżką i zanurzałam we wrzącej wodzie z solą, formując niezbyt duże kluseczki. Gotowałam do wypłynięcia, odcedziłam.
Krok 5
Ugotowane kluseczki przerzuciłam na patelnię krótko przesmażając z posiekaną cebulką i boczkiem.
Krok 6
Marchewkę wymieszałam jeszcze z oregano i podałam razem z gołatami (w tradycji wielkopolskiej gołaty to szare kluseczki z tartych ziemniaków). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej