
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
125 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.
Krok 2
Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż
Krok 3
Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.
Krok 4
Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj
Krok 5
Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej