
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
125 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.
Krok 2
Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż
Krok 3
Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.
Krok 4
Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj
Krok 5
Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej