Sałatka z rukolą i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z rukolą i fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż

Krok 3

Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.

Krok 4

Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj

Krok 5

Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej