Sałatka z rukolą i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą i fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż

Krok 3

Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.

Krok 4

Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj

Krok 5

Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej