
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
125 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.
Krok 2
Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż
Krok 3
Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.
Krok 4
Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj
Krok 5
Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej