Sałatka z rukolą i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą i fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż

Krok 3

Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.

Krok 4

Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj

Krok 5

Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej