
Składniki
15 dekagramów
0.5 pęczka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
2 pęczki
1 łyżeczka
20 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyścić i osuszyć, rzodkiewki umyć, oczyścić pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w paski.
Krok 2
Pietruszkę umyć, listki drobno posiekać. Ser wymieszać z pietruszką, rzodkiewką i szpinakiem.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr wymieszać z musztardą i oliwą. Całość dokładnie wymieszać. Składniki sałatki skropić sosem.
Krok 4
Chleb pokroić w małą kostkę i mieszając smażyć ok. 3 minuty na maśle, aż utworzą się chrupiące grzanki. Grzanki dodać do sałatki i od razu podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej