
Składniki
15 dekagramów
0.5 pęczka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
2 pęczki
1 łyżeczka
20 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyścić i osuszyć, rzodkiewki umyć, oczyścić pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w paski.
Krok 2
Pietruszkę umyć, listki drobno posiekać. Ser wymieszać z pietruszką, rzodkiewką i szpinakiem.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr wymieszać z musztardą i oliwą. Całość dokładnie wymieszać. Składniki sałatki skropić sosem.
Krok 4
Chleb pokroić w małą kostkę i mieszając smażyć ok. 3 minuty na maśle, aż utworzą się chrupiące grzanki. Grzanki dodać do sałatki i od razu podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































