Sałatka szpinakowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szpinakowa z serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

0.5 pęczka

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

2 pęczki

1 łyżeczka

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak oczyścić i osuszyć, rzodkiewki umyć, oczyścić pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w paski.

Krok 2

Pietruszkę umyć, listki drobno posiekać. Ser wymieszać z pietruszką, rzodkiewką i szpinakiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr wymieszać z musztardą i oliwą. Całość dokładnie wymieszać. Składniki sałatki skropić sosem.

Krok 4

Chleb pokroić w małą kostkę i mieszając smażyć ok. 3 minuty na maśle, aż utworzą się chrupiące grzanki. Grzanki dodać do sałatki i od razu podawać.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej