
Składniki
15 dekagramów
0.5 pęczka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
2 pęczki
1 łyżeczka
20 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyścić i osuszyć, rzodkiewki umyć, oczyścić pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w paski.
Krok 2
Pietruszkę umyć, listki drobno posiekać. Ser wymieszać z pietruszką, rzodkiewką i szpinakiem.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr wymieszać z musztardą i oliwą. Całość dokładnie wymieszać. Składniki sałatki skropić sosem.
Krok 4
Chleb pokroić w małą kostkę i mieszając smażyć ok. 3 minuty na maśle, aż utworzą się chrupiące grzanki. Grzanki dodać do sałatki i od razu podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej