Sałatka szpinakowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szpinakowa z serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 sztuka

2 pęczki

20 dekagramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak oczyścić i osuszyć, rzodkiewki umyć, oczyścić pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w paski.

Krok 2

Pietruszkę umyć, listki drobno posiekać. Ser wymieszać z pietruszką, rzodkiewką i szpinakiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr wymieszać z musztardą i oliwą. Całość dokładnie wymieszać. Składniki sałatki skropić sosem.

Krok 4

Chleb pokroić w małą kostkę i mieszając smażyć ok. 3 minuty na maśle, aż utworzą się chrupiące grzanki. Grzanki dodać do sałatki i od razu podawać.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szpinakowa z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej