
Składniki
2 sztuki
null
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w bardzo cienkie paski, a cebulę w piórka.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, podobnie jak warzywa.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i oliwą z oliwek.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki, a na koniec dopraw posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej