
Składniki
null
1 sztuka
null
null
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w bardzo cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 2
Szynkę pokrój w paski, podobnie jak warzywa.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i oliwą z oliwek.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki, a na koniec dopraw posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej