Składniki
2 sztuki
null
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w bardzo cienkie paski, a cebulę w piórka.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, podobnie jak warzywa.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i oliwą z oliwek.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki, a na koniec dopraw posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej