Sałatka paprykowa z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w bardzo cienkie paski, a cebulę w piórka.

Sałatka paprykowa z szynką  - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, podobnie jak warzywa.

Sałatka paprykowa z szynką  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i oliwą z oliwek.

Sałatka paprykowa z szynką  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki, a na koniec dopraw posiekaną natką pietruszki.

Sałatka paprykowa z szynką  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka  Melkowska

    Agnieszka Melkowska , 12.04.2020

    przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowa z szynką Sałatka paprykowa z szynką

Papryki pokrój w bardzo cienkie paski, a cebulę w piórka.