Sałatka z kaszy jaglanej i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej i papryki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie .Z papryk usunąć pestki i pokroić je w paski.

Krok 2

Zagotować w dwóch osobnych garnuszkach po szklance wody z połówka kostki bulionu w każdej . Do jednego garnka wrzucić kaszę i gotować na bardzo małym gazie aż kasza wchłonie płyn ( ok. 15 minut). Do drugiego garnuszka wsypać pokrojone papryki i również gotować 15 minut- odcedzić.

Krok 3

Poczekać aż kasza i papryki wystygną. Pokroić papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać kasze i paprykę z olejem i majonezem . Nie doprawiać - dzięki gotowaniu w bulionie kasza i papryka nabierają smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej