Sałatka z kaszy jaglanej i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej i papryki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie .Z papryk usunąć pestki i pokroić je w paski.

Krok 2

Zagotować w dwóch osobnych garnuszkach po szklance wody z połówka kostki bulionu w każdej . Do jednego garnka wrzucić kaszę i gotować na bardzo małym gazie aż kasza wchłonie płyn ( ok. 15 minut). Do drugiego garnuszka wsypać pokrojone papryki i również gotować 15 minut- odcedzić.

Krok 3

Poczekać aż kasza i papryki wystygną. Pokroić papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać kasze i paprykę z olejem i majonezem . Nie doprawiać - dzięki gotowaniu w bulionie kasza i papryka nabierają smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej