
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie .Z papryk usunąć pestki i pokroić je w paski.
Krok 2
Zagotować w dwóch osobnych garnuszkach po szklance wody z połówka kostki bulionu w każdej . Do jednego garnka wrzucić kaszę i gotować na bardzo małym gazie aż kasza wchłonie płyn ( ok. 15 minut). Do drugiego garnuszka wsypać pokrojone papryki i również gotować 15 minut- odcedzić.
Krok 3
Poczekać aż kasza i papryki wystygną. Pokroić papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać kasze i paprykę z olejem i majonezem . Nie doprawiać - dzięki gotowaniu w bulionie kasza i papryka nabierają smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej