Sałatka z kaszy jaglanej i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej i papryki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie .Z papryk usunąć pestki i pokroić je w paski.

Krok 2

Zagotować w dwóch osobnych garnuszkach po szklance wody z połówka kostki bulionu w każdej . Do jednego garnka wrzucić kaszę i gotować na bardzo małym gazie aż kasza wchłonie płyn ( ok. 15 minut). Do drugiego garnuszka wsypać pokrojone papryki i również gotować 15 minut- odcedzić.

Krok 3

Poczekać aż kasza i papryki wystygną. Pokroić papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać kasze i paprykę z olejem i majonezem . Nie doprawiać - dzięki gotowaniu w bulionie kasza i papryka nabierają smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej