Szybka sałatka na grilla z prażonymi migdałami-VIDEO
średnie
557 osób zapisało
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z naturalnym jogurtem i majonezem.

Krok 2
Na suchej patelni upraż migdały.

Krok 3
Do salaterki przełóż gotowy mix sałat, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, na wierzchu rozsyp wykrojone cząstki pomarańczy i grejpfruta. Całość polej dresingiem i posyp uprażonymi na patelni migdałami.


Dobra rada:
Wykrawając cytrusy zbierz sok i dodaj go do dresingu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka na grilla z prażonymi migdałami-VIDEO
Owocowa sałatka to oryginalny sposób na wzbogacenie dań z grilla – nie tylko podkreśli ich smak, ale sprawi, że będą apetyczniej prezentować na talerzu. Jej głównym składnikiem są pomarańcze i grejpfruty, podzielone na niezbyt duże cząstki. Warto wcześniej zniwelować ich gorzkawy smak, usuwając ostrym nożem błonki i białe części miąższu. Do salaterki nałóż dowolny miks sałat – sprawdzi się np. w wersji z rukolą i radicchio. Dodaj do niej pokrojone cytrusy i podzielone na połówki pomidorki koktajlowe, a całość polej dressingiem. Przygotujesz go, mieszając błyskawiczny włoski sos sałatkowy w proszku z majonezem i gęstym jogurtem naturalnym. Możesz także wlać do niego odrobinę świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy. Wierzch sałatki posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Serwuj z dodatkiem białego pieczywa lub grzanek przyrządzonych z pokrojonej w skośne kromki bagietki. Do jakich dań pasuje według Ciebie ta szybka sałatka na grilla? Swoimi sugestiami koniecznie podziel się w komentarzu.