
Składniki
200 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oprósz przyprawą Knorr, usmaż na patelni. Ostudź, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2
Warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz 30 minut w temperaturze 180 °C. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę i połącz z kurczakiem. Sos Knorr wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody. Dodaj do warzyw i mięsa. Sałatkę podawaj posypaną pokruszonym serem feta.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem po grecku
Autorami tej przepysznej sałatki są Grecy. Gdy jednak ich przepis na "choriatiki salata” zyskał popularność na całym świecie, zaczął żyć swoim własnym życiem i zyskał wiele odmian. Klasyczna sałatka grecka przygotowywana jest z aromatycznych pomidorów, soczystych ogórków, sera feta, oliwek, ostrej cebuli, słodkiej papryki i oliwy. Mało kto jednak, oczywiście poza Grekami, podaje ją w tej tradycyjnej, skromnej formie. Aż się prosi bowiem, by do sałatki greckiej dodać soczyste kawałki kurczaka, mieszankę sałat i chrupiące grzanki, a całość doprawić posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Niektórzy do tej barwnej kompozycji dorzucają także suszone pomidory lub kapary. Przygotowując to danie nie ograniczaj więc swojej fantazji. Gdy twoja autorska wersja sałatki po grecku będzie gotowa, podaj ją z bagietką i kieliszkiem białego wina.