
Składniki
2 sztuki
140 gramów
80 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso. Pokroić w kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić. Ser pokroić w cienkie paseczki (słupki). Rozkruszyć mini kosteczkę (lub dwie) Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Wędzone mięso ma charakterystyczny, dymny zapach. Jeśli je lubisz, wypróbuj przepis na naszą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wśród składników niezbędnych do jej przygotowania znajduje się makaron orzo – drobny, z wyglądu przypominający ziarna ryżu. Stosowany jest jako dodatek do różnych dań: mięsnych i rybnych. Serwuje się go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kupisz go w większości sklepów spożywczych. Opcjonalnie da się go też zastąpić innym makaronem, ale koniecznie drobnym, np. risi. Wędzonego kurczaka możesz przyrządzić samodzielnie (jeśli tylko posiadasz domową wędzarnię) lub też kupić gotowe udka. Mięso dokładnie obierz ze skórki, kości oraz chrząstek i podkrój w kostkę. Wymieszaj je z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ulubionego sera. Możesz je pokroić, a ser ewentualnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wystarczy doprawić wedle uznania dodatkiem majonezu lub jogurtu naturalnego. Danie serwuj oprószone natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub świeżymi liśćmi bazylii. Korzystając z naszego przepisu, przyrządzisz smaczną sałatkę. Sprawdź listę składników i do dzieła!