
Składniki
2 sztuki
140 gramów
80 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso. Pokroić w kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić. Ser pokroić w cienkie paseczki (słupki). Rozkruszyć mini kosteczkę (lub dwie) Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Wędzone mięso ma charakterystyczny, dymny zapach. Jeśli je lubisz, wypróbuj przepis na naszą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wśród składników niezbędnych do jej przygotowania znajduje się makaron orzo – drobny, z wyglądu przypominający ziarna ryżu. Stosowany jest jako dodatek do różnych dań: mięsnych i rybnych. Serwuje się go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kupisz go w większości sklepów spożywczych. Opcjonalnie da się go też zastąpić innym makaronem, ale koniecznie drobnym, np. risi. Wędzonego kurczaka możesz przyrządzić samodzielnie (jeśli tylko posiadasz domową wędzarnię) lub też kupić gotowe udka. Mięso dokładnie obierz ze skórki, kości oraz chrząstek i podkrój w kostkę. Wymieszaj je z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ulubionego sera. Możesz je pokroić, a ser ewentualnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wystarczy doprawić wedle uznania dodatkiem majonezu lub jogurtu naturalnego. Danie serwuj oprószone natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub świeżymi liśćmi bazylii. Korzystając z naszego przepisu, przyrządzisz smaczną sałatkę. Sprawdź listę składników i do dzieła!


































