
Składniki
2 sztuki
140 gramów
80 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso. Pokroić w kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić. Ser pokroić w cienkie paseczki (słupki). Rozkruszyć mini kosteczkę (lub dwie) Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Wędzone mięso ma charakterystyczny, dymny zapach. Jeśli je lubisz, wypróbuj przepis na naszą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wśród składników niezbędnych do jej przygotowania znajduje się makaron orzo – drobny, z wyglądu przypominający ziarna ryżu. Stosowany jest jako dodatek do różnych dań: mięsnych i rybnych. Serwuje się go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kupisz go w większości sklepów spożywczych. Opcjonalnie da się go też zastąpić innym makaronem, ale koniecznie drobnym, np. risi. Wędzonego kurczaka możesz przyrządzić samodzielnie (jeśli tylko posiadasz domową wędzarnię) lub też kupić gotowe udka. Mięso dokładnie obierz ze skórki, kości oraz chrząstek i podkrój w kostkę. Wymieszaj je z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ulubionego sera. Możesz je pokroić, a ser ewentualnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wystarczy doprawić wedle uznania dodatkiem majonezu lub jogurtu naturalnego. Danie serwuj oprószone natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub świeżymi liśćmi bazylii. Korzystając z naszego przepisu, przyrządzisz smaczną sałatkę. Sprawdź listę składników i do dzieła!