Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyć, przełożyć do salaterki.

Krok 2

Kozi ser wkruszyć do szpinaku, posypać żurawiną.

Krok 3

Polać sosem przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej