Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

200 gramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, kalarepę, papryki, koperek i zioła.

Krok 3

Dodaj majonez Hellmann's Babuni, musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę odstaw na około 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej sałatki możesz też dodać garść orzechów włoskich, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej