Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

200 gramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, kalarepę, papryki, koperek i zioła.

Krok 3

Dodaj majonez Hellmann's Babuni, musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę odstaw na około 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej sałatki możesz też dodać garść orzechów włoskich, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej