Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
200 gramów
0.25 szklanki
0.25 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, kalarepę, papryki, koperek i zioła.
Krok 3
Dodaj majonez Hellmann's Babuni, musztardę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Sałatkę odstaw na około 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Dobra rada:
Do tej sałatki możesz też dodać garść orzechów włoskich, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej