Sałatka z grillowanym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym tofu

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroimy w kostkę i marynujemy z przyprawie orientalnej. Warzywa obieramy i kroimy w paski, ponidorki w ćwiartki. Liście szpinaku myjemy.

Krok 2

Tofu grillujemy ok 3 min lub podsmażamy na patelni. Warzywa mieszamy, dodajemy do liśćmi szpinaku. Oliwę mieszamy z miodem i doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Do sałatki dodajemy podsmażone tofu oraz ziarenka granata. Mieszamy z dressingiem. Można podawać ze zgrillowanym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej