
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu kroimy w kostkę i marynujemy z przyprawie orientalnej. Warzywa obieramy i kroimy w paski, ponidorki w ćwiartki. Liście szpinaku myjemy.
Krok 2
Tofu grillujemy ok 3 min lub podsmażamy na patelni. Warzywa mieszamy, dodajemy do liśćmi szpinaku. Oliwę mieszamy z miodem i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Do sałatki dodajemy podsmażone tofu oraz ziarenka granata. Mieszamy z dressingiem. Można podawać ze zgrillowanym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej