Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Krok 2
Papryczkę chili umyj, usuń nasionka, posiekaj drobno razem z czerwoną cebulą.
Krok 3
Awokado rozkrój na połówki, usuń pestkę i skórkę, pokrój w kostkę.
Krok 4
Wymieszaj z resztą składników i skrop dokładnie sokiem wyciśniętym z limonki i oliwą.
Krok 5
Dopraw do smaku przyprawami i posiekaną kolendrą. Przed podaniem soczystą salsę z awokado udekoruj listkami zielonej pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej