Soczysta salsa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta salsa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chili umyj, usuń nasionka, posiekaj drobno razem z czerwoną cebulą.

Krok 3

Awokado rozkrój na połówki, usuń pestkę i skórkę, pokrój w kostkę.

Krok 4

Wymieszaj z resztą składników i skrop dokładnie sokiem wyciśniętym z limonki i oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku przyprawami i posiekaną kolendrą. Przed podaniem soczystą salsę z awokado udekoruj listkami zielonej pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej