Soczysta salsa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta salsa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chili umyj, usuń nasionka, posiekaj drobno razem z czerwoną cebulą.

Krok 3

Awokado rozkrój na połówki, usuń pestkę i skórkę, pokrój w kostkę.

Krok 4

Wymieszaj z resztą składników i skrop dokładnie sokiem wyciśniętym z limonki i oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku przyprawami i posiekaną kolendrą. Przed podaniem soczystą salsę z awokado udekoruj listkami zielonej pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta salsa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej