
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Krok 2
Papryczkę chili umyj, usuń nasionka, posiekaj drobno razem z czerwoną cebulą.
Krok 3
Awokado rozkrój na połówki, usuń pestkę i skórkę, pokrój w kostkę.
Krok 4
Wymieszaj z resztą składników i skrop dokładnie sokiem wyciśniętym z limonki i oliwą.
Krok 5
Dopraw do smaku przyprawami i posiekaną kolendrą. Przed podaniem soczystą salsę z awokado udekoruj listkami zielonej pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej