
Składniki
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce najpierw należy dokładnie umyć. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy. Wyjmujemy także pestki z pomarańczy, mandarynek, grejpfruta i jabłek.
Krok 2
Wszystko wkładamy do miseczki odpowiednio dobranej wielkości i mieszamy z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Sałatkę należy zostawić najlepiej na około pół godziny, aby przeszła, oraz nabrała właściwego i specyficznego smaku. Całość podajemy w małych salaterkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej