
Składniki
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce najpierw należy dokładnie umyć. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy. Wyjmujemy także pestki z pomarańczy, mandarynek, grejpfruta i jabłek.
Krok 2
Wszystko wkładamy do miseczki odpowiednio dobranej wielkości i mieszamy z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Sałatkę należy zostawić najlepiej na około pół godziny, aby przeszła, oraz nabrała właściwego i specyficznego smaku. Całość podajemy w małych salaterkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej