
Składniki
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce najpierw należy dokładnie umyć. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy. Wyjmujemy także pestki z pomarańczy, mandarynek, grejpfruta i jabłek.
Krok 2
Wszystko wkładamy do miseczki odpowiednio dobranej wielkości i mieszamy z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Sałatkę należy zostawić najlepiej na około pół godziny, aby przeszła, oraz nabrała właściwego i specyficznego smaku. Całość podajemy w małych salaterkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej