Sałatka z grzankami i polędwicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i polędwicą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.25 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

20 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.

Krok 3

Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.

Krok 4

Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej