Sałatka z grzankami i polędwicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i polędwicą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

0.25 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 dekagramów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.

Krok 3

Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.

Krok 4

Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej