Sałatka z grzankami i polędwicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i polędwicą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

0.25 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 dekagramów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.

Krok 3

Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.

Krok 4

Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej