Sałatka z grzankami i polędwicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i polędwicą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

0.25 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 dekagramów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.

Krok 3

Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.

Krok 4

Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i polędwicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej