Ziemniaki po francusku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.

Krok 2

Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.

Krok 3

Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.

Krok 4

Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej