Ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.

Krok 2

Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.

Krok 3

Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.

Krok 4

Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczona wołowina
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej