
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.
Krok 2
Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.
Krok 3
Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.
Krok 4
Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej