
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.
Krok 2
Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.
Krok 3
Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.
Krok 4
Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej