
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.
Krok 2
Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.
Krok 3
Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.
Krok 4
Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej