Ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w paski i zalej zimną wodą. Pozostaw na 25 minut.

Krok 2

Żaroodporne naczynie natrzyj czosnkiem i pokrop oliwą z oliwek.

Krok 3

Ziemniaki wkładaj warstwami, doprawiając do smaku, kropiąc oliwą i posypując ziołami.

Krok 4

Powoli wlej bulion i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej