Zapiekanka węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka węgierska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a następnie wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Odcedź.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj paprykę ostrą i włóż ziemniaki. Kilkakrotnie potrząśnij naczyniem.

Krok 3

Smaż, a następnie zalej śmietaną.

Krok 4

Przykryj i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej