
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a następnie wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Odcedź.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj paprykę ostrą i włóż ziemniaki. Kilkakrotnie potrząśnij naczyniem.
Krok 3
Smaż, a następnie zalej śmietaną.
Krok 4
Przykryj i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej