Zapiekanka węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka węgierska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a następnie wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Odcedź.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj paprykę ostrą i włóż ziemniaki. Kilkakrotnie potrząśnij naczyniem.

Krok 3

Smaż, a następnie zalej śmietaną.

Krok 4

Przykryj i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej