
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a następnie wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Odcedź.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj paprykę ostrą i włóż ziemniaki. Kilkakrotnie potrząśnij naczyniem.
Krok 3
Smaż, a następnie zalej śmietaną.
Krok 4
Przykryj i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej