Zapiekanka węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka węgierska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a następnie wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Odcedź.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj paprykę ostrą i włóż ziemniaki. Kilkakrotnie potrząśnij naczyniem.

Krok 3

Smaż, a następnie zalej śmietaną.

Krok 4

Przykryj i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka węgierska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej