
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
2 łyżeczki
2 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przełóż do miski.
Krok 2
Do mięsa wbij całe jajko, dodaj śmietanę, musztardę, bułkę tartą oraz przyprawy : sól, pieprz i rozkruszoną kostkę czosnkową.
Krok 3
Wszystko wyrabiamy dobrze na gładką masę.
Krok 4
Patelnię rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej