
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
2 łyżeczki
2 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przełóż do miski.
Krok 2
Do mięsa wbij całe jajko, dodaj śmietanę, musztardę, bułkę tartą oraz przyprawy : sól, pieprz i rozkruszoną kostkę czosnkową.
Krok 3
Wszystko wyrabiamy dobrze na gładką masę.
Krok 4
Patelnię rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej