
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
2 łyżeczki
2 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przełóż do miski.
Krok 2
Do mięsa wbij całe jajko, dodaj śmietanę, musztardę, bułkę tartą oraz przyprawy : sól, pieprz i rozkruszoną kostkę czosnkową.
Krok 3
Wszystko wyrabiamy dobrze na gładką masę.
Krok 4
Patelnię rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej