Kotlety mielone doprawiane musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone doprawiane musztardą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

2 łyżeczki

2 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przełóż do miski.

Krok 2

Do mięsa wbij całe jajko, dodaj śmietanę, musztardę, bułkę tartą oraz przyprawy : sól, pieprz i rozkruszoną kostkę czosnkową.

Krok 3

Wszystko wyrabiamy dobrze na gładką masę.

Krok 4

Patelnię rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy na rozgrzanym oleju.

Krok 5

Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone doprawiane musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej