
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij kotlety, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2
Ułóż na każdym kawałku mięsa kilka listków bazylii oraz po kawałku sera.

Krok 3
Złóż na pół, zepnij wykałaczką, następnie obsmaż na gorącym oleju.

Krok 4
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Dodaj przygotowany Fix Knorr do usmażonych kotletów i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.


Dobra rada:
Podawaj kotlety z frytkami i bukietem warzyw.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z serem pleśniowym
Kotlety często łączymy z serem, ale zazwyczaj jest to ser żółty. Tymczasem w zestawieniu z delikatnym filetem z indyka doskonale sprawdzają się także pleśniowe, intensywne w smaku odmiany serów. Przyrządzenie tego mięsa zajmuje dokładnie piętnaście minut, czyli tyle, ile średnio potrzebujesz na przygotowanie do pracy drugiego śniadania. I wcale nie musisz być szefem kuchni, żeby w kwadrans zrobić wykwintne kotlety nadziewane serem pleśniowym i bazylią. Oto, co musisz zrobić. Plastry z filetów z indyka lub innego rodzaju mięsa rozbij tak jak zawsze, połóż na nich ser oraz liście świeżej bazylii, dzięki której kotlety będą cudownie aromatyczne. Zwiń mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijać, możesz przebić je wykałaczką, którą później usuniesz. Usmaż mięso, a następnie podlej wcześniej przygotowanym sosem i duś przez kilka minut. Stanie się miękkie i soczyste, nabierając rumianego koloru. Przed podaniem przekrój kotlety, żeby odsłonić nadzienie – domownicy z pewnością skomplementują taki obiad.



































