Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij kotlety, przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Ułóż na każdym kawałku mięsa kilka listków bazylii oraz po kawałku sera.
Krok 3
Złóż na pół, zepnij wykałaczką, następnie obsmaż na gorącym oleju.
Krok 4
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Dodaj przygotowany Fix Knorr do usmażonych kotletów i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.
Dobra rada:
Podawaj kotlety z frytkami i bukietem warzyw.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z serem pleśniowym
Kotlety często łączymy z serem, ale zazwyczaj jest to ser żółty. Tymczasem w zestawieniu z delikatnym filetem z indyka doskonale sprawdzają się także pleśniowe, intensywne w smaku odmiany serów. Przyrządzenie tego mięsa zajmuje dokładnie piętnaście minut, czyli tyle, ile średnio potrzebujesz na przygotowanie do pracy drugiego śniadania. I wcale nie musisz być szefem kuchni, żeby w kwadrans zrobić wykwintne kotlety nadziewane serem pleśniowym i bazylią. Oto, co musisz zrobić. Plastry z filetów z indyka lub innego rodzaju mięsa rozbij tak jak zawsze, połóż na nich ser oraz liście świeżej bazylii, dzięki której kotlety będą cudownie aromatyczne. Zwiń mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijać, możesz przebić je wykałaczką, którą później usuniesz. Usmaż mięso, a następnie podlej wcześniej przygotowanym sosem i duś przez kilka minut. Stanie się miękkie i soczyste, nabierając rumianego koloru. Przed podaniem przekrój kotlety, żeby odsłonić nadzienie – domownicy z pewnością skomplementują taki obiad.