
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij kotlety, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2
Ułóż na każdym kawałku mięsa kilka listków bazylii oraz po kawałku sera.

Krok 3
Złóż na pół, zepnij wykałaczką, następnie obsmaż na gorącym oleju.

Krok 4
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Dodaj przygotowany Fix Knorr do usmażonych kotletów i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.


Dobra rada:
Podawaj kotlety z frytkami i bukietem warzyw.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z serem pleśniowym
Kotlety często łączymy z serem, ale zazwyczaj jest to ser żółty. Tymczasem w zestawieniu z delikatnym filetem z indyka doskonale sprawdzają się także pleśniowe, intensywne w smaku odmiany serów. Przyrządzenie tego mięsa zajmuje dokładnie piętnaście minut, czyli tyle, ile średnio potrzebujesz na przygotowanie do pracy drugiego śniadania. I wcale nie musisz być szefem kuchni, żeby w kwadrans zrobić wykwintne kotlety nadziewane serem pleśniowym i bazylią. Oto, co musisz zrobić. Plastry z filetów z indyka lub innego rodzaju mięsa rozbij tak jak zawsze, połóż na nich ser oraz liście świeżej bazylii, dzięki której kotlety będą cudownie aromatyczne. Zwiń mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijać, możesz przebić je wykałaczką, którą później usuniesz. Usmaż mięso, a następnie podlej wcześniej przygotowanym sosem i duś przez kilka minut. Stanie się miękkie i soczyste, nabierając rumianego koloru. Przed podaniem przekrój kotlety, żeby odsłonić nadzienie – domownicy z pewnością skomplementują taki obiad.