Kotlety z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

475 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij kotlety, przypraw solą i pieprzem.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Ułóż na każdym kawałku mięsa kilka listków bazylii oraz po kawałku sera.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Złóż na pół, zepnij wykałaczką, następnie obsmaż na gorącym oleju.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Dodaj przygotowany Fix Knorr do usmażonych kotletów i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj kotlety z frytkami i bukietem warzyw.

2

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak

    mój chłopak był zachwycony ja natomiast nie mogłam tego zjeść tak strasznie przeszkadzał mi ser pleśniowy , myślałam że się przekonam ale jednak nie. Więc jeśli ktoś nie jest fanem sera pleśniowego to nie polecam , reszta będzie zadowolona jak mój chłopak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina                        Oleksy

    Janina Oleksy

    pyszne super danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z serem pleśniowymKotlety z serem pleśniowym

Kotlety często łączymy z serem, ale zazwyczaj jest to ser żółty. Tymczasem w zestawieniu z delikatnym filetem z indyka doskonale sprawdzają się także pleśniowe, intensywne w smaku odmiany serów. Przyrządzenie tego mięsa zajmuje dokładnie piętnaście minut, czyli tyle, ile średnio potrzebujesz na przygotowanie do pracy drugiego śniadania. I wcale nie musisz być szefem kuchni, żeby w kwadrans zrobić wykwintne kotlety nadziewane serem pleśniowym i bazylią. Oto, co musisz zrobić. Plastry z filetów z indyka lub innego rodzaju mięsa rozbij tak jak zawsze, połóż na nich ser oraz liście świeżej bazylii, dzięki której kotlety będą cudownie aromatyczne. Zwiń mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijać, możesz przebić je wykałaczką, którą później usuniesz. Usmaż mięso, a następnie podlej wcześniej przygotowanym sosem i duś przez kilka minut. Stanie się miękkie i soczyste, nabierając rumianego koloru. Przed podaniem przekrój kotlety, żeby odsłonić nadzienie – domownicy z pewnością skomplementują taki obiad.