Kotlety z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

477 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij kotlety, przypraw solą i pieprzem.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Ułóż na każdym kawałku mięsa kilka listków bazylii oraz po kawałku sera.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Złóż na pół, zepnij wykałaczką, następnie obsmaż na gorącym oleju.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Dodaj przygotowany Fix Knorr do usmażonych kotletów i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

Kotlety z serem pleśniowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj kotlety z frytkami i bukietem warzyw.

2

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 11.09.2017

    mój chłopak był zachwycony ja natomiast nie mogłam tego zjeść tak strasznie przeszkadzał mi ser pleśniowy , myślałam że się przekonam ale jednak nie. Więc jeśli ktoś nie jest fanem sera pleśniowego to nie polecam , reszta będzie zadowolona jak mój chłopak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina                        Oleksy

    Janina Oleksy , 11.05.2017

    pyszne super danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotleciki z kalafiora
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z serem pleśniowymKotlety z serem pleśniowym

Kotlety często łączymy z serem, ale zazwyczaj jest to ser żółty. Tymczasem w zestawieniu z delikatnym filetem z indyka doskonale sprawdzają się także pleśniowe, intensywne w smaku odmiany serów. Przyrządzenie tego mięsa zajmuje dokładnie piętnaście minut, czyli tyle, ile średnio potrzebujesz na przygotowanie do pracy drugiego śniadania. I wcale nie musisz być szefem kuchni, żeby w kwadrans zrobić wykwintne kotlety nadziewane serem pleśniowym i bazylią. Oto, co musisz zrobić. Plastry z filetów z indyka lub innego rodzaju mięsa rozbij tak jak zawsze, połóż na nich ser oraz liście świeżej bazylii, dzięki której kotlety będą cudownie aromatyczne. Zwiń mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijać, możesz przebić je wykałaczką, którą później usuniesz. Usmaż mięso, a następnie podlej wcześniej przygotowanym sosem i duś przez kilka minut. Stanie się miękkie i soczyste, nabierając rumianego koloru. Przed podaniem przekrój kotlety, żeby odsłonić nadzienie – domownicy z pewnością skomplementują taki obiad.