
Składniki
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.
Krok 3
Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.
Krok 4
Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.
Krok 5
Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.
Krok 6
Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.
Krok 7
Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Dobra rada:
Podawaj danie z surówką ze świeżych warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej