Indycze sakiewki z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze sakiewki z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
240 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.

Krok 3

Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.

Krok 4

Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.

Krok 5

Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.

Krok 6

Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.

Krok 7

Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj danie z surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indycze sakiewki z wątróbkąIndycze sakiewki z wątróbką

Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.