Indycze sakiewki z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze sakiewki z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

238 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.

Krok 3

Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.

Krok 4

Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.

Krok 5

Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.

Krok 6

Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.

Krok 7

Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj danie z surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej