Indycze sakiewki z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze sakiewki z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
240 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.

Krok 3

Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.

Krok 4

Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.

Krok 5

Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.

Krok 6

Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.

Krok 7

Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj danie z surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze sakiewki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indycze sakiewki z wątróbkąIndycze sakiewki z wątróbką

Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.