
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mule gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Muszle, które nie otworzyły się w trakcie gotowania wyrzuć, pozostałe przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, papryki wypestkuj i pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj chili oraz zieloną paprykę i podsmaż.
Krok 4
Dodaj pomidory i smaż przez 5-10 minut. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i dopraw warzywa do smaku.
Krok 5
Polej przygotowanym sosem mule, oprósz wiórkami masła i bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni do momentu, gdy potrawa uzyska ciemnobrązowy kolor. Meksykańskie mule podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej