Meksykańskie mule

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Muszle, które nie otworzyły się w trakcie gotowania wyrzuć, pozostałe przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, papryki wypestkuj i pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj chili oraz zieloną paprykę i podsmaż.

Krok 4

Dodaj pomidory i smaż przez 5-10 minut. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i dopraw warzywa do smaku.

Krok 5

Polej przygotowanym sosem mule, oprósz wiórkami masła i bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni do momentu, gdy potrawa uzyska ciemnobrązowy kolor. Meksykańskie mule podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej