Meksykańskie mule przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie mule

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Muszle, które nie otworzyły się w trakcie gotowania wyrzuć, pozostałe przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, papryki wypestkuj i pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj chili oraz zieloną paprykę i podsmaż.

Krok 4

Dodaj pomidory i smaż przez 5-10 minut. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i dopraw warzywa do smaku.

Krok 5

Polej przygotowanym sosem mule, oprósz wiórkami masła i bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni do momentu, gdy potrawa uzyska ciemnobrązowy kolor. Meksykańskie mule podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej