Tartinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

Krok 2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

Krok 3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej