PRZEPISY.PL
Tartinki - autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • wędzona makrela1 szt
  • twaróg biały miękki 300 g
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę1 szt
  • papryka słodka1 łyżeczka
  • sezam ziarno2 łyżeczki
  • Krok 1

    Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  • Krok 2

    Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  • Krok 3

    Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe