Tartinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

Krok 2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

Krok 3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Adzymka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej