Tartinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

Krok 2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

Krok 3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej