Masło serowe II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło serowe II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Dodaj masło oraz szczyptę soli.

Krok 3

Wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło serowe II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dolmades
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej