
Składniki
1 szczypta
0.5 sztuki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce.
Krok 2
Dodaj masło oraz szczyptę soli.
Krok 3
Wszystko razem zmiksuj.
Krok 4
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej