Gomasio – przyprawa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gomasio – przyprawa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siemię lniane upraż na patelni.

Krok 2

Wsyp sól.

Krok 3

Następnie zmielić w młynku. Gomasio można też przygotować z ziaren sezamu, orzechów włoskich czy z pestek dyni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej