Gomasio – przyprawa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gomasio – przyprawa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siemię lniane upraż na patelni.

Krok 2

Wsyp sól.

Krok 3

Następnie zmielić w młynku. Gomasio można też przygotować z ziaren sezamu, orzechów włoskich czy z pestek dyni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej