Gomasio – przyprawa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

84

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siemię lniane upraż na patelni.

Krok 2

Wsyp sól.

Krok 3

Następnie zmielić w młynku. Gomasio można też przygotować z ziaren sezamu, orzechów włoskich czy z pestek dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomasio – przyprawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej