Blok szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Blok szpinakowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

8 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmroź i odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo,

Krok 2

Z pozostałych czterech jajek oddziel białko od żółtka. Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Masę dopraw pieprzem, gałką muszkatołową oraz Mini kostką Czosnek Knorr. dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Połowę masy wlać do formy, na środku ułożyć obrane jajka. Wlać resztę masy.

Krok 3

Żółtka wymieszaj z mąką i szpinakiem.

Krok 6

Piecz 40 minut w temperaturze 160 stopni w kąpieli wodnej.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej