
Składniki
1 szczypta
8 sztuk
1 szklanka
800 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź i odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo,
Krok 2
Z pozostałych czterech jajek oddziel białko od żółtka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Masę dopraw pieprzem, gałką muszkatołową oraz Mini kostką Czosnek Knorr. dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Połowę masy wlać do formy, na środku ułożyć obrane jajka. Wlać resztę masy.
Krok 3
Żółtka wymieszaj z mąką i szpinakiem.
Krok 6
Piecz 40 minut w temperaturze 160 stopni w kąpieli wodnej.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej