
Składniki
1 szczypta
8 sztuk
1 szklanka
800 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź i odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo,
Krok 2
Z pozostałych czterech jajek oddziel białko od żółtka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Masę dopraw pieprzem, gałką muszkatołową oraz Mini kostką Czosnek Knorr. dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Połowę masy wlać do formy, na środku ułożyć obrane jajka. Wlać resztę masy.
Krok 3
Żółtka wymieszaj z mąką i szpinakiem.
Krok 6
Piecz 40 minut w temperaturze 160 stopni w kąpieli wodnej.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej























