
Składniki
1 szczypta
8 sztuk
1 szklanka
800 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź i odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo,
Krok 2
Z pozostałych czterech jajek oddziel białko od żółtka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Masę dopraw pieprzem, gałką muszkatołową oraz Mini kostką Czosnek Knorr. dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Połowę masy wlać do formy, na środku ułożyć obrane jajka. Wlać resztę masy.
Krok 3
Żółtka wymieszaj z mąką i szpinakiem.
Krok 6
Piecz 40 minut w temperaturze 160 stopni w kąpieli wodnej.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej