Blok szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Blok szpinakowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

8 sztuk

1 szklanka

800 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmroź i odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo,

Krok 2

Z pozostałych czterech jajek oddziel białko od żółtka. Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Masę dopraw pieprzem, gałką muszkatołową oraz Mini kostką Czosnek Knorr. dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Połowę masy wlać do formy, na środku ułożyć obrane jajka. Wlać resztę masy.

Krok 3

Żółtka wymieszaj z mąką i szpinakiem.

Krok 6

Piecz 40 minut w temperaturze 160 stopni w kąpieli wodnej.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Blok szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej