PRZEPISY.PL

Pieczeń wieprzowa

  • 60
  • 7
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • wędzony schab1 kg
  • ziemniaki500 g
  • włoszczyzna1 pęczek
  • szpinak300 g
  • cebula2 szt
  • mąka1 łyżka
  • śmietana1 szklanka
  • tarty chrzan3 łyżki
  • sok z cytryny1 łyżka
  • olej3 łyżki
  • masło1 łyżka
  • Krok 1

    Schab umyj i włóż do garnka. Włoszczyznę oczyść i pokrój kostkę. Zalej wodą tak, aby wszystko przykryła. Gotuj przez 50 minut.
  • Krok 2

    Obierz i umyj ziemniaki. Każdego przekrój na połowę. Przygotowane ziemniaki smaż na rozgrzanym oleju, posól i popieprz do smaku.
  • Krok 3

    Szpinak umyj i pokrój na średnie kawałki.
  • Krok 4

    Obierz cebulę i pokrój w kostkę, podduś na tłuszczu na złoty kolor i dodaj mąkę, zasmaż.
  • Krok 5

    Dodaj śmietanę i szklankę rosołu od gotowania mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  • Krok 6

    Wrzuć rozdrobniony szpinak i wszystko gotuj ok. 5 minut. Dodaj sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz.
  • Krok 7

    Schab ułóż z ziemniakami na półmisku, polej sosem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

97
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
947
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
62
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe