Pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wieprzowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

1 pęczek

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i włóż do garnka. Włoszczyznę oczyść i pokrój kostkę. Zalej wodą tak, aby wszystko przykryła. Gotuj przez 50 minut.

Krok 2

Obierz i umyj ziemniaki. Każdego przekrój na połowę. Przygotowane ziemniaki smaż na rozgrzanym oleju, posól i popieprz do smaku.

Krok 3

Szpinak umyj i pokrój na średnie kawałki.

Krok 4

Obierz cebulę i pokrój w kostkę, podduś na tłuszczu na złoty kolor i dodaj mąkę, zasmaż.

Krok 5

Dodaj śmietanę i szklankę rosołu od gotowania mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Wrzuć rozdrobniony szpinak i wszystko gotuj ok. 5 minut. Dodaj sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz.

Krok 7

Schab ułóż z ziemniakami na półmisku, polej sosem.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej