
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 5
Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























