Schab w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 5

Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sajgonki warzywne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej