Schab w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 5

Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
97 osób ogląda przepis:
Karp po żydowsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej