
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 5
Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej