Schab w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 5

Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej