
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 5
Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej