
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na cienkie paseczki i przełóż do miski.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki schabu i podsmaż, a po ok. 2 minutach dodaj mieszankę warzyw chińskich.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, octem i dodaj do mięsa. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 5
Wlej Fix do potrawy i duś ok 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się połączą i potrawa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej