
Składniki
4 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
0.75 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.
Krok 4
Cebule pokrój w krążki.
Krok 5
Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.
Krok 6
Zalej bulionem i duś około pół godziny.
Krok 7
Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej