
Składniki
4 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
0.75 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.
Krok 4
Cebule pokrój w krążki.
Krok 5
Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.
Krok 6
Zalej bulionem i duś około pół godziny.
Krok 7
Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























