Schab na sposób śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab na sposób śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.

Krok 4

Cebule pokrój w krążki.

Krok 5

Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.

Krok 6

Zalej bulionem i duś około pół godziny.

Krok 7

Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej