
Składniki
4 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
0.75 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.
Krok 4
Cebule pokrój w krążki.
Krok 5
Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.
Krok 6
Zalej bulionem i duś około pół godziny.
Krok 7
Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej