Składniki
4 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
0.75 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.
Krok 4
Cebule pokrój w krążki.
Krok 5
Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.
Krok 6
Zalej bulionem i duś około pół godziny.
Krok 7
Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej