Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

330

2092 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2600 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab oczyść z przerostów tłuszczu oraz wszelkich błon. Czyste mięso pokrój w cm grubości plastry. Płaty mięsa przykryj kawałkiem folii i dokładnie rozbij. Mięso delikatnie oprósz solą i pieprzem.

Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - Krok 1

Krok 2

Na środek rozbitego kotleta ułóż plaster żółtego sera i szynki. Krawędzie kotleta zawiń do środka. Kotlet uformuj w prostokąt, panieruj w mące, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce.

Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż tłuszcz przestanie się pienić, to znak że nabrał odpowiedniej temperatury.

Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - Krok 3

Krok 4

Kotlety smaż z obu stron na złoty kolor.

Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Usmażone kotlety podawaj z puree z selera, tak podane smakują najlepiej.

7

Opinie o przepisie

  • Magdalena  MAGDA

    Magdalena MAGDA

    Zamiast szybki babuni jaka dodac aby nie popsulo smaku?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz

    Coś innego nie klasyczne kotlety.BARDZO DOBRE. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rozalia Bielecka

    Rozalia Bielecka

    tylko schab

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tomczak

    Piotr Tomczak

    (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Niezbecka

    Joanna Niezbecka

    Moja rodzina uwielbia i często robię te kotlety

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Ostrogoth

    Adam Ostrogoth

    No tym razem to nie powiedziałbym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • tomasz lasoń

    tomasz lasoń

    z fileta nie wychodzi bo mięso się rozwala. Lepiej użyć schab.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cordon Bleu - Kotlet szwajcarskiCordon Bleu - Kotlet szwajcarski

Klasyczny kurczak cordon blue kryje w środku wyborną niespodziankę - kremowy ser i szynkę.