
Składniki
6 sztuk
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Mięso myjemy. Skrzydełka dzielimy na mniejsze części, końcówki odrzucamy. Mięso zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na noc.

Krok 2
Na drugi dzień układamy zamarynowane kurczaczki na grilla lub brytfankę grillową i grillujemy aż do miękkości w piekarniku z opcją grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej