Kurczak w miodowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w miodowej marynacie

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Mięso myjemy. Skrzydełka dzielimy na mniejsze części, końcówki odrzucamy. Mięso zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na noc.

Kurczak w miodowej marynacie - Krok 1

Krok 2

Na drugi dzień układamy zamarynowane kurczaczki na grilla lub brytfankę grillową i grillujemy aż do miękkości w piekarniku z opcją grilla.

Kurczak w miodowej marynacie - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej