Kurczak z warzywami

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

500

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy. Następnie skraplamy oliwą z oliwek i nacieramy przyprawą Knorr. Odstawiamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Następnie wkładamy do niego blaszkę z: pokrojoną w ćwiartki papryką, połówki kartofelków, czosnek oraz szalotki. Warzywa pieczemy ok. 30 minut.

Kurczak z warzywami - Krok 1

Krok 2

W tym czasie obsmażamy porcje kurczaka ze wszystkich stron na patelni. Tak przygotowane mięso przekładamy na blachę z warzywami. Dodajemy pomidorki, gałązki tymianku i całość skraplamy odrobiną soku z cytryny.

Kurczak z warzywami - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z warzywamiKurczak z warzywami

To najszybsza i najbardziej smakowita wersja obiadowa jaką znam. Co najważniejsze możesz przygotować ją na kilka godzin przed obiadem. Gotowa blaszka będzie czekała jedynie na 30 minutowe podpieczenie w piekarniku!