
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie myjemy. Następnie skraplamy oliwą z oliwek i nacieramy przyprawą Knorr. Odstawiamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Następnie wkładamy do niego blaszkę z: pokrojoną w ćwiartki papryką, połówki kartofelków, czosnek oraz szalotki. Warzywa pieczemy ok. 30 minut.

Krok 2
W tym czasie obsmażamy porcje kurczaka ze wszystkich stron na patelni. Tak przygotowane mięso przekładamy na blachę z warzywami. Dodajemy pomidorki, gałązki tymianku i całość skraplamy odrobiną soku z cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z warzywami
To najszybsza i najbardziej smakowita wersja obiadowa jaką znam. Co najważniejsze możesz przygotować ją na kilka godzin przed obiadem. Gotowa blaszka będzie czekała jedynie na 30 minutowe podpieczenie w piekarniku!