Cytrynowo-tymiankowy kurczak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak z warzywami

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy. Następnie skraplamy oliwą z oliwek i nacieramy przyprawą Knorr. Odstawiamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Następnie wkładamy do niego blaszkę z: pokrojoną w ćwiartki papryką, połówki kartofelków, czosnek oraz szalotki. Warzywa pieczemy ok. 30 minut.

Kurczak z warzywami - Krok 1

Krok 2

W tym czasie obsmażamy porcje kurczaka ze wszystkich stron na patelni. Tak przygotowane mięso przekładamy na blachę z warzywami. Dodajemy pomidorki, gałązki tymianku i całość skraplamy odrobiną soku z cytryny.

Kurczak z warzywami - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z warzywamiKurczak z warzywami

To najszybsza i najbardziej smakowita wersja obiadowa jaką znam. Co najważniejsze możesz przygotować ją na kilka godzin przed obiadem. Gotowa blaszka będzie czekała jedynie na 30 minutowe podpieczenie w piekarniku!