
Składniki
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka posypać przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Paprykę umyć, pokroić w słupki. Przełożyć razem z kurczakiem do naczynia żaroodpornego. Posypać serem.
Krok 3
Zapiekać przez ok. 20 min, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej