
Składniki
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka posypać przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Paprykę umyć, pokroić w słupki. Przełożyć razem z kurczakiem do naczynia żaroodpornego. Posypać serem.
Krok 3
Zapiekać przez ok. 20 min, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej