
Składniki
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka posypać przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Paprykę umyć, pokroić w słupki. Przełożyć razem z kurczakiem do naczynia żaroodpornego. Posypać serem.
Krok 3
Zapiekać przez ok. 20 min, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej