
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w drobne kawałki.

Krok 2
Sos sojowy wymieszaj z drobno pokrojoną dymką, pieprzem, cukrem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, łyżeczką oleju i 3 łyżkami wody. Dodaj przyprawę do kurczaka Knorr.

Krok 3
Kurczaka włóż do przygotowanej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę.

Krok 4
Kawałki mięsa wyjmij, obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 5
Wlej 0,2 szklanki wody i duś około 30 minut. Dopraw solą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony kurczak
Kurczaka pokrój w drobne kawałki.