Kurczak duszony w sosie - na patelni: przepis | Przepisy.pl pixel

Duszony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobne kawałki.

Duszony kurczak - Krok 1

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z drobno pokrojoną dymką, pieprzem, cukrem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, łyżeczką oleju i 3 łyżkami wody. Dodaj przyprawę do kurczaka Knorr.

Duszony kurczak - Krok 2

Krok 3

Kurczaka włóż do przygotowanej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę.

Duszony kurczak - Krok 3

Krok 4

Kawałki mięsa wyjmij, obsmaż na rozgrzanym oleju.

Duszony kurczak - Krok 4

Krok 5

Wlej 0,2 szklanki wody i duś około 30 minut. Dopraw solą.

Duszony kurczak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszony kurczakDuszony kurczak

Kurczaka pokrój w drobne kawałki.