
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w drobne kawałki.
Krok 2
Sos sojowy wymieszaj z drobno pokrojoną dymką, pieprzem, cukrem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, łyżeczką oleju i 3 łyżkami wody. Dodaj przyprawę do kurczaka Knorr.
Krok 3
Kurczaka włóż do przygotowanej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę.
Krok 4
Kawałki mięsa wyjmij, obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Wlej 0,2 szklanki wody i duś około 30 minut. Dopraw solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej