Duszony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobne kawałki.

Duszony kurczak - Krok 1

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z drobno pokrojoną dymką, pieprzem, cukrem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, łyżeczką oleju i 3 łyżkami wody. Dodaj przyprawę do kurczaka Knorr.

Duszony kurczak - Krok 2

Krok 3

Kurczaka włóż do przygotowanej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę.

Duszony kurczak - Krok 3

Krok 4

Kawałki mięsa wyjmij, obsmaż na rozgrzanym oleju.

Duszony kurczak - Krok 4

Krok 5

Wlej 0,2 szklanki wody i duś około 30 minut. Dopraw solą.

Duszony kurczak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej