Duszony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobne kawałki.

Duszony kurczak - Krok 1

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z drobno pokrojoną dymką, pieprzem, cukrem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, łyżeczką oleju i 3 łyżkami wody. Dodaj przyprawę do kurczaka Knorr.

Duszony kurczak - Krok 2

Krok 3

Kurczaka włóż do przygotowanej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę.

Duszony kurczak - Krok 3

Krok 4

Kawałki mięsa wyjmij, obsmaż na rozgrzanym oleju.

Duszony kurczak - Krok 4

Krok 5

Wlej 0,2 szklanki wody i duś około 30 minut. Dopraw solą.

Duszony kurczak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej