Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
10 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.
Krok 2
Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.
Krok 1
Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.
Krok 1
Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej