Aromatyczna tarta z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tarta z kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 2

Krok 3

Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 3

Krok 4

Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej