Aromatyczna tarta z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tarta z kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 2

Krok 1

Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 1

Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej