Aromatyczna tarta z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tarta z kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 2

Krok 3

Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 3

Krok 4

Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej