Aromatyczna tarta z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tarta z kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 2

Krok 1

Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1

Krok 1

Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Aromatyczna tarta z kozim serem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej