
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
10 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwiń i wyłóż razem z papierem pergaminowym na średniej wielkości tortownicy. Zagnieć boki i ponakłuwaj ciasto widelcem.

Krok 2
Na samym spodzie rozsmaruj odrobinę sosu czosnkowego i ułóż pokrojone w plasterki, umyte, pomidory i pokruszony kozi ser.

Krok 3
Oprósz przyprawami – pieprzem i bazylią, dopraw solą. Obłóż plasterkami oliwek.

Krok 4
Zapiecz przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bazylia z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej