Kurczak Bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Bruschetta

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój każdą pierś tak, by utworzyła większy kotlecik. Oprósz przyprawami, dodaj ocet, musztardę, olej. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Smaż kurczaka na średnim ogniu do miękkości i zarumienienia. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę pomidory i cebulę. Dodaj Naturalnie Smaczne! Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami, sól, pieprz, oliwę, startą połowę ząbka czosnku oraz świeże zioła. Wymieszaj.

Krok 3

Na gorącym kurczaku ułóż plastry sera, pozwól, by się rozpuścił. Nałóż pomidory.

natalia20041989

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej