
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
4 plastry
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój każdą pierś tak, by utworzyła większy kotlecik. Oprósz przyprawami, dodaj ocet, musztardę, olej. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Smaż kurczaka na średnim ogniu do miękkości i zarumienienia. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę pomidory i cebulę. Dodaj Naturalnie Smaczne! Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami, sól, pieprz, oliwę, startą połowę ząbka czosnku oraz świeże zioła. Wymieszaj.
Krok 3
Na gorącym kurczaku ułóż plastry sera, pozwól, by się rozpuścił. Nałóż pomidory.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej