Kurczak Bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Bruschetta

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój każdą pierś tak, by utworzyła większy kotlecik. Oprósz przyprawami, dodaj ocet, musztardę, olej. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Smaż kurczaka na średnim ogniu do miękkości i zarumienienia. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę pomidory i cebulę. Dodaj Naturalnie Smaczne! Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami, sól, pieprz, oliwę, startą połowę ząbka czosnku oraz świeże zioła. Wymieszaj.

Krok 3

Na gorącym kurczaku ułóż plastry sera, pozwól, by się rozpuścił. Nałóż pomidory.

natalia20041989

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej