Kurczak Bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Bruschetta

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój każdą pierś tak, by utworzyła większy kotlecik. Oprósz przyprawami, dodaj ocet, musztardę, olej. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Smaż kurczaka na średnim ogniu do miękkości i zarumienienia. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę pomidory i cebulę. Dodaj Naturalnie Smaczne! Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami, sól, pieprz, oliwę, startą połowę ząbka czosnku oraz świeże zioła. Wymieszaj.

Krok 3

Na gorącym kurczaku ułóż plastry sera, pozwól, by się rozpuścił. Nałóż pomidory.

natalia20041989

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Donner Kebab
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej