Kurczak Bruschetta

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój każdą pierś tak, by utworzyła większy kotlecik. Oprósz przyprawami, dodaj ocet, musztardę, olej. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Smaż kurczaka na średnim ogniu do miękkości i zarumienienia. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę pomidory i cebulę. Dodaj Naturalnie Smaczne! Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami, sól, pieprz, oliwę, startą połowę ząbka czosnku oraz świeże zioła. Wymieszaj.

Krok 3

Na gorącym kurczaku ułóż plastry sera, pozwól, by się rozpuścił. Nałóż pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej