Polędwica wołowa z musztardą francuską, kurki, pieczona czerwona cebula
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle i oliwe z oliwek z każdej strony. Smarujemy dokładnie musztardą francuską i dajemy odpocząć kilka minut, żeby nadać jej smak z musztardy.
Krok 2
Cebule w łupinach przekrajamy na pół, przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy od strony miąższu razem z polędwicą - około 4 minut.
Krok 3
Polędwicę i cebule pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 12 minut.
Krok 4
Oczyszczone kurki podsmażamy na maśle z gałązkami tymianku, rozmarynu i czosnkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
Kurki wyjmujemy, dodajemy białe wino, redukujemy i dolewamy śmietankę - gotujemy do konsystencji sosu.
Krok 6
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej