Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.

Krok 2

Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.

Krok 4

Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.

Krok 5

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej