Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.

Krok 2

Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.

Krok 4

Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.

Krok 5

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej