
Składniki
800 gramów
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.
Krok 2
Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.
Krok 4
Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.
Krok 5
Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































