Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.

Krok 2

Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.

Krok 4

Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.

Krok 5

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej