Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.

Krok 2

Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.

Krok 4

Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.

Krok 5

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej