
Składniki
800 gramów
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.
Krok 2
Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.
Krok 4
Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.
Krok 5
Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej