Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.

Krok 2

Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.

Krok 4

Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.

Krok 5

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej