Kurczak w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pięciu smakach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.

Krok 2

Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.

Krok 3

W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.

Krok 5

Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej