
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.
Krok 2
Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.
Krok 3
W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.
Krok 5
Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej