Kurczak w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w pięciu smakach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.

Krok 2

Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.

Krok 3

W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.

Krok 5

Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej