
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.
Krok 2
Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.
Krok 3
W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.
Krok 5
Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej