Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.
Krok 2
Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.
Krok 3
W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.
Krok 5
Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej