Kurczak w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pięciu smakach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.

Krok 2

Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.

Krok 3

W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.

Krok 5

Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej