Kurczak w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pięciu smakach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sos sojowy, miód, posiekany czosnek, imbir, przyprawę chińską i marynatę Knorr.

Krok 2

Następnie odsącz mięso i usmaż szybko na bardzo dużym ogniu. Wlej pozostałą marynatę, przypraw chili.

Krok 3

W powstałą marynatę włóż mięso skrojone w cienkie paski i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na osobnej patelni podsmaż rozmrożone warzywa, po czym dodaj je do mięsa.

Krok 5

Na koniec oprósz mąką i duś na dużym ogniu przez kilka minut aż sos zgęstnieje, mieszając dosyć często. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej