Kurczak z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

null

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.

Krok 3

Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.

Krok 4

Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.

Krok 5

Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.

Krok 6

Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej