Kurczak z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

null

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.

Krok 3

Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.

Krok 4

Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.

Krok 5

Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.

Krok 6

Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Cobb - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej