
Składniki
null
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
null
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.
Krok 3
Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.
Krok 4
Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.
Krok 5
Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.
Krok 6
Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej