Kurczak z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

null

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.

Krok 3

Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.

Krok 4

Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.

Krok 5

Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.

Krok 6

Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej