
Składniki
null
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
null
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.
Krok 3
Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.
Krok 4
Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.
Krok 5
Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.
Krok 6
Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej