Kurczak z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

null

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty.

Krok 3

Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.

Krok 4

Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania.

Krok 5

Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos.

Krok 6

Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej