Kurczak na mleku kokosowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na mleku kokosowym z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

60 mililitrów

80

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.

Krok 2

Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.

Krok 4

Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.

Krok 5

Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej