Kurczak na mleku kokosowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na mleku kokosowym z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

60 mililitrów

80

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.

Krok 2

Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.

Krok 4

Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.

Krok 5

Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej