Kurczak na mleku kokosowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na mleku kokosowym z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

60 mililitrów

80

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.

Krok 2

Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.

Krok 4

Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.

Krok 5

Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka Paella
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej