Kurczak na mleku kokosowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na mleku kokosowym z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

60 mililitrów

80

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.

Krok 2

Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.

Krok 4

Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.

Krok 5

Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej