Kurczak na mleku kokosowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na mleku kokosowym z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

60 mililitrów

80

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.

Krok 2

Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.

Krok 4

Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.

Krok 5

Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na mleku kokosowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej