
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 opakowania
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie zaczynamy od podsmażenia piersi z kurczaka. Pamiętajmy, aby naszą pierś podzielić na 4 części. Na patelnię nalewamy troszkę oleju i kładziemy piersi. Następnie przyprawiamy je pieprzem, papryką słodką i ostrą, wyciskamy ok. 3 ząbki czosnku. Dodajemy do tego drobno posiekaną cebulkę oraz pieczarki. Wszystko podsmażamy ok. 15-20 minut.
Krok 2
Następnie przygotowujemy sałatkę.Tak, więc płuczemy sałatę i rwiemy ją na drobne kawałki i wkładamy do 4 miseczek. Następnie dodajemy pomidora i ogórka. Wszystko zalewamy sosem : 250 ml wody + 2 łyżki octu jabłkowego+ 2 łyżeczki cukru+ wyciskamy ząbek czosnku+ pieprz+2 łyżki oleju.
Krok 3
Gdy kurczak jest juz gotowy i lekko przestygnął możemy zacząć układać go na cieście francuskim. Każde ciasto kroimy na pół. 2 części dajemy na blachę wyłożoną papierem. Na ciasto przekładamy piersi z kurczaka a na górę dajemy pokrojonego ogórki kiszone i pomidora. I przykrywamy serem żółtym:) Wszystko przykrywamy kolejnymi częściami ciasta francuskiego, które dodatkowo nacinamy w poprzek. Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do piekarnika na ok 20 minut w temp. ok. 180 stopni. Oczywiście pilnujemy, tak aby ciasto się upiekło, a nie spaliło :)Gdy już ciasto jest gotowe można podawać pyszny obiadek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej