
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
5 plastrów
0.5 kilograma
2 sztuki
0.25 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone doprawiamy, mieszamy razem z jajkiem i niewielką ilości bułki tartej. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwona, można również dodać ostrą paprykę.
Krok 2
Tak przygotowane mięso formujemy jakby w formie chleba. Zawijamy cienko rozbitym przyprawionym kurczakiem, a następnie owijamy i ściskamy plastrami boczku. Przyprawiając po wierzchu
Krok 3
Tak przygotowane mięso, wkładamy do piekarnika na około 45-50 minut, aż do zarumienienia, na ok. 200 stopni. Podajemy z ryżem z marchewką i porem, i sałatką. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























