Zapiekane mięso mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane mięso mielone

Autor: ashaera

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 kilograma

2 sztuki

0.25 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone doprawiamy, mieszamy razem z jajkiem i niewielką ilości bułki tartej. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwona, można również dodać ostrą paprykę.

Krok 2

Tak przygotowane mięso formujemy jakby w formie chleba. Zawijamy cienko rozbitym przyprawionym kurczakiem, a następnie owijamy i ściskamy plastrami boczku. Przyprawiając po wierzchu

Krok 3

Tak przygotowane mięso, wkładamy do piekarnika na około 45-50 minut, aż do zarumienienia, na ok. 200 stopni. Podajemy z ryżem z marchewką i porem, i sałatką. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej