Zapiekane mięso mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane mięso mielone

Autor: ashaera

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 kilograma

2 sztuki

0.25 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone doprawiamy, mieszamy razem z jajkiem i niewielką ilości bułki tartej. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwona, można również dodać ostrą paprykę.

Krok 2

Tak przygotowane mięso formujemy jakby w formie chleba. Zawijamy cienko rozbitym przyprawionym kurczakiem, a następnie owijamy i ściskamy plastrami boczku. Przyprawiając po wierzchu

Krok 3

Tak przygotowane mięso, wkładamy do piekarnika na około 45-50 minut, aż do zarumienienia, na ok. 200 stopni. Podajemy z ryżem z marchewką i porem, i sałatką. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane mięso mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej