
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
5 plastrów
0.5 kilograma
2 sztuki
0.25 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone doprawiamy, mieszamy razem z jajkiem i niewielką ilości bułki tartej. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwona, można również dodać ostrą paprykę.
Krok 2
Tak przygotowane mięso formujemy jakby w formie chleba. Zawijamy cienko rozbitym przyprawionym kurczakiem, a następnie owijamy i ściskamy plastrami boczku. Przyprawiając po wierzchu
Krok 3
Tak przygotowane mięso, wkładamy do piekarnika na około 45-50 minut, aż do zarumienienia, na ok. 200 stopni. Podajemy z ryżem z marchewką i porem, i sałatką. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej