Kurczak afrykański maffe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak afrykański maffe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

6

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej