Kurczak afrykański maffe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak afrykański maffe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

6

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej