Kurczak afrykański maffe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak afrykański maffe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

6

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej