Kurczak afrykański maffe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej