Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej