Kurczak afrykański maffe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak afrykański maffe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj szklankę wody, włóż kostkę bulionową, gotuj minutę, mieszając. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem oraz masłem orzechowym. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Dodaj cebulę i orzeszki, smaż jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu. Wlej bulion, przykryj i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak afrykański maffe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej